90 дневна диета:  Една от най-популярните диети в интернет пространството, особено

...
90 дневна диета:  Една от най-популярните диети в интернет пространството, особено
Коментари Харесай

90-дневна диета и какво никой не ти казва за нея

90 дневна диета:  Една от най-популярните диети в интернет пространството, изключително измежду дамите. Диетата отчасти е основана на правилото на разделното хранене, написа Станимир Михов в своя блог, отдаден на фитнеса и здравословното хранене. Разделя се на четири дневни цикъла, през които се предлага да се храните както следва:

Ден 1:  белтъчини (протеин) – месо и млечни артикули, яйца, риба, зеленчуци.

Ден 2:  сложни въглехидрати – бобови растения, зърнени храни и кореноплодни растения и зеленчуци.

Ден 3:  прости въглехидрати – позволени са сладкиши, торти и други без прибавяне на мляко и яйца, а за вечеря – сладкиши, като торти, сладолед, шоколад.

Ден 4:  витамини – е единствено плодове, ядки и семена, в случай че желаете може да ги съчетаете със зеленчуци.

На всеки 29 дни има ден за разтоварване (за 90 дни, има общо 3 такива). В тези дни не се позволява да се яде, употребява се единствено чиста негазирана вода. След деня за разтоварване би трябвало да следва витаминен ден и след това протеинов.

Съществуват и спомагателни правила като това, че може да се храните единствено сред 12 и 20 часа, закуската би трябвало да се състои единствено от плодове, главното хранене е на обяд, а вечерята би трябвало да е 2 пъти по-малко количество от обяда и други

Защо 90-дневната диета е толкоз известна?

Диетата стартира с заричане, че ще свалите сред 15 и 25 кг за 90 дни като в нея няма съвсем никакви ограничавания. Можете да хапвате всичко което пожелаете, в това число сладкиши, торти, шоколад, пица и други, само че единствено в избрани дни и часове.

Друга причина тя да е толкоз известна е, че се популяризира от хората, а не от компания, която се пробва да продаде артикул.

При започването и бързо се следи спад в килограмите и въодушевени от бързия резултат, хората споделят какъв брой са свалили, и по този метод стимулират други да създадат същото. Но същинският резултат, който имам вяра, че всеки търси, не е единствено в свалените килограми, а и в метода, по който изглеждаме.

Чували ли сте израза, че килограмите и това, което демонстрира кантарът не са най-важното, а по какъв начин изглеждаме в огледалото, и най-много по какъв начин се усещаме в личната си кожа?

Всеки споделя за " постигнатото ", само че какъв брой са хората, които споделят и за другата страна на монетата – негативите от сходна диета?

Всъщност има научни изследвания, които са пресметнали това съответствие и то е 98:2. (процент споделили резултатите си, повлияни от позитивната страст, против % споделили резултатите си, откакто са изпитали отрицателното от обещано събитие, съчетано с нотка на позор или терзание по отношение на това, по какъв начин ще наподобяват в очите на други).

След привършване на известната диета, никой не споделя обществено по какъв начин се усеща, тъй като постоянно освен тялото се " снабдява " с целулит и/или стрии, само че от време на време се връщат и огромна част от килограмите или даже всичките.

Оказва се, че огромен брой от хората, стигнали късен стадий или приключили 90-дневната диета, се усещат излъгани от това, че никой не споделя негативите от нея, а единствено позитивното.

Аз обаче постоянно получавам такива известия, ето едно от тях:  " Започнах 90-дневната диета, смъкнах 23 кг.  При мен стриите са доста, а преди нямах никакви, нещо което мисля, че можех да избегна със здравословно хранене. Имам стрии по корема, дупето, гърдите, ръцете…всичко. Срам ме е да се съблека. "

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР